dinsdag 17 maart 2009

Gerookte zalm in bladerdeeg

zalmhapje

Dit is een voorgerechtje dat ik al enkele keren gemaakt heb. Ik kreeg het recept van een collega. Het is erg simpel maar overheerlijk!

Benodigdheden:
  • 1 rol bladerdeeg (kant en klaar, ik heb de moed niet om het eens volledig zelf te maken)
  • 200g gerookte zalm
  • beetje pesto naar keuze
  • beetje parmezaan
  • 1 losgeklopt ei
Rol het bladerdeeg uit en smeer het deeg helemaal in met een dun laagje pesto. Niet teveel want dan druipt het hapje van de olie. Schik de gerookte zalm op het besmeerde deeg. Strooi een klein beetje parmezaan over het belegde deeg. Ook hier weer niet teveel want dan wordt het te zout. Een beetje peper naar smaak erop en dichtrollen die handel! Nu heb je 1 grote dikke rol, die gaat in het midden van de bakplaat en die bestrijk je voor het bakken nog even met een losgeklopt ei. Bakken volgens de aanwijzingen van het bladerdeeg en dan in plakjes snijden van ongeveer 1,5 cm. mmmm

Zalmhapje


Edit: gisteren nog gemaakt, maar dan met kruidenkaas in plaats van pesto. Het was nog lekkerder!

1 opmerking:

  1. Heel lekker met ricotta erbij. Je zou denken dat die loperig wordt, maar hij bakt gewoon schoon mee. En, oh ja, verse/gedroogde dille erbij.

    BeantwoordenVerwijderen